Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Juoni ja historia

Kaukaisilla Morkhasbanian vuorilla eleli ylpeä ja mahtava vuoristorottien klaani, jotka ajan kanssa muodostivat lauman nimeltä Skilburr. Noiden rottien reviirille ilmaantui Suuren Laboratoriopaon jälkeen erikoisen värisiä rottia, joilla oli tutkittu turkinvärien geenimuunnoksia. Nämä rotat saattoivat olla vaikkapa kirkkaan pinkkejä tai violetteja, mutta muuten tuikitavallisia - ainakin enimmäkseen. Osalla rotista oli näet testattu muutakin... Laboratoriorotat liittyivät vuoristorottien klaaniin. Muodostettiin alkuperäisten klaanilaisten ja laboratoriosta tulleiden välisiä liittoja ja he saivat jälkeläisiä. Muutamat laboratoriorotat kantoivat kuitenkin perimässään haitallisia geenejä - heillä kun oli testattu mm. säteilyä. Kävi usein, että laboratoriorotan ja vuoristorotan poikueeseen syntyi sellaisia vajaasti kehittyneitä yksilöitä, jollaisia vuoristorottien välisissä liitoissa ei koskaan nähty. Skilburrin päällikkö, vanha johtajarotta Shartan pisti tämän merkille. Kaikkein näkyvin noista laboratoriorotilta periytyvistä oli tuo turkin väri ja Shartan päättikin karkoittaa kaikki oudon väriset rotat ulos Skilburrista.

Laboratoriorotista periytyvät kirkkaanväriset rotat olivat kuitenkin ehtineet saada vuoristorotilta puitteet selviytyä villissä luonnossa ja he perustivat oman klaaninsa, Bahgamsin. Luonnonvalinta karsi Bahgamsista huonot geenit vuosien varrella ja siellä alettiin vaalia kirkasvärisyyttä. Syntyi perheitä, jossa kaikki olivat esimerkiksi limetinvihreitä tai keltaisia. Aikanaan Bahgamsistakin tuli lauma, joka koostuu useista eri klaaneista.

Lienee ollut odotettavissa, että Skilburrin ja Baghamsin välillä syntyi vihamielisyyksiä. Kaikki eivät kuitenkaan pitäneet näistä vihamielisyyksistä. Skilburrilaiset olivat ylpeitä siitä, että olivat alkuperäisiä vuoristorottia, joille Morkhasbania todella kuuluu. Heidän mielestään "luonnonoikut" eivät kuulu lainkaan heidän keskuuteensa ja osa heistä sortui jopa väkivaltaisuuksiin yrittäessään häätää näitä pois. Baghamsilaiset puolestaan pitävät itseään kauniimpina, parempina ja kehittyneempinä kuin tavallisen väriset alkuperäisrotat ja ovat niinikää kohdistaneet heihin vihamielisyyksiä. Baghamsisssa levisi jokunen vuosi sitten villitys, jonka mukaan alkuperäiset vuoristorotat kuuluisi alistaa palvelemaan korkeampaa niiden ja laboratoriorottien risteytyksistä kehittynyttä rottalajia. Nämä rotat saivat kuitenkin häädön Baghamsin laumasta, koska heitä ei siedetty ja he perustivatkin oman laumansa Tenon. Nykyisin Tenon rotat tunnistaa siitä, että heissä on kuvioita, kun taas Baghamsin ja Skilburrin rotat ovat yksivärisiä.

Kaikki rotat sen enempää Skilburrissa, Baghamsissa kuin Tenossakaan eivät suinkaan hyväksyneet vihaa toisia rottia kohtaan ja päättivät sanoutua irti tästä. He perustivat uuden, Duhvaf-nimisen lauman, jonka mielestä rottien tulee hyväksyä toistensa erilaisuus. Ajan kanssa Duhvafin laumassa yleistyi brindle-geeni, joten kaikki sen rotat ovat nykyään tiikeriraitaisia. Teno ja Duhvaf ovat ns. sekalaumoja, eli niissä esiintyy sekä luonnollisen värisiä, että luonnottoman värisiä rottia. Skilburrissa taas on vain yksivärisiä luonnollisen näköisiä ja Baghamsissa erikoisen värisiä kuviottomia rottia. Kaksi edellä mainittua ja Teno suhtautuvat rasistisesti toisenvärisiin/kuvioisiin rottiin, kun taas Duhvafissa halutaan tasa-arvo erinäköisten rottien välille.

Rottien keskuudessa kiistaa aiheuttavat muutkin kuin värit. Skilburrissa on perinteisesti klaanin vahvin uros johtanut sitä, kun taas laboratoriorotat johti alunperin pakoon neuvokas rottanaaras - sen vuoksi Baghamsissa on aina ollut naaraspäällikkö, kun taas Skilburria johtaa aina uros. Tämä johtaa siihen, että Baghamsissa naaraat ovat arvostetummassa asemassa kuin urokset ja Skilburrissa puolestaan syrjitään naaraita. Tenossa sen sijaan on kehittynyt vahva tasa-arvon aate, heidän mielestään rotan arvon tulee perustua sen lajiin, ei sukupuoleen. Niinpä sekä urokset, että naaraat pyritään pitämään Tenossa tasa-arvoisina. Heillä onkin sekä uros- että naarasjohtajat.

Erilaisuuden hyväksymiseen kannustavassa Duhvafissakin pyritään sukupuolten väliseen tasa-arvoon. Siellä on kuitenkin yleistä ajattelu, että oma sukupuoli on sitä toista parempi - naaraat pitävät itseään uroksia parempina ja toisin päin. Yleisesti ottaen siellä siis ollaan sovinisteja ja tasa-arvo perustuu siihen, ettei kumpikaan sukupuoli myönnä toisen paremmuutta.

Saattaa kuulostaa sekavalta, parhaiten homma selviää alla olevasta taulukosta:

Ominaisuus:
Skilburr:
Baghams:
Duhvaf:
Teno:
Yksivärinen:
X
X
-
-
Kuviot:
-
-
X
X
Luonnolliset värit
X
-
X
X
Erikoiset värit
-
X
X
X
Tiikeriraidat
-
-
X
-
"eriväriset ovat meitä huonompia"
X
X
-
X
"erilaisuus on ok"
-
-
X
-
"muut laumat tulisi karkoittaa"
X
X
-
-
"muunlajisten tulisi palvella meitä"
-
-
-
X
"urokset ovat parempia kuin naaraat"
X
-
-
-
"naaraat ovat parempia kuin urokset"
-
X
-
-
Sukupuolten tasa-arvo
-
-
X
X
Feministejä
-
-
-
X
Sovinisteja
X
X
X
-

Feministi = henkilö, joka pitää molempia sukupuolia tasaveroisina

Sovinisti = henkilö, joka pitää omaa sukupuoltaan toista parempana.

(Noin selvennöksenä, kun nuo termit yleensä ymmärretään väärin.)

©2019 Paint Heaven - suntuubi.com