Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

OHJEET

Sisältää seuraavat ohjeet:

Liittymisohjeet

RottaRopen ohjeet

Ohjeita hahmosuunnitteluun

Toisen hahmon ottaminen

Hahmoesittelyn teko

Foorumin käyttöohjeet

Liittyymisohjeet

1. Tutustu pelin maailmaan. Lue ainakin osio Juoni ja historia, jotta tiedät, millainen mikäkin lauma on ja miksi.

2. Mieti alempaa tästä osiosta löytyvien hahmosuunnitteluohjeiden avulla itsellesi hahmo.

3. Kirjoita Hahmot-osiosta löytyvällä hahmokaavakkeella hakemus Hahmot-viekkuun ja odota, että viestiisi vastataan. Jos sinua pyydetään muuttamaan jotain, laita kaavake uudelleen pyydetyin muutoksin.

4. Kun hahmosi on hyväksytty viekussa, mene Pelifoorumiin. Rekisteröi sinne tunnus omalla nimimerkilläsi. (Tarvitset tähän toimivan sähköpostin, koska tunnus tulee aktivoida! Kirjoita salasanasi muistiin tietokoneen ulkopuolelle, esim. kännykkään tai lappuun näppiksen alle, ettet unohda sitä.)

5. Kirjaudu sisään ja tee hahmoesittely. (Ks. ohjeet alempana.)

6. Aloita peli noudattamalla RottaRopen ohjeita. (Alla.)

RottaRopen ohjeet

- Topicin aloittaja päättää, pelataanko preesenssissä ja imperfektissä, ja minämuotoisesti vai semuotoisesti ja muiden topiciin tulevien pelaajien täytyy pelittää samalla tyylillä, ettei topicia ole sekavaa lukea. (Imperfekti: *minä tein jotain* *hahmo teki jotain*, preesens: *minä teen jotain* *hahmo teki jotain*.)

- Älä laita hahmoasi moneen peliin yhtäaikaa. Pelaa se ensin pois edellisestä pelistä, ennen kuin seuraava alkaa. Poikkeuksena kokouspelit ja joukkotappelut, joihin kaikkien hahmon laumalaisten tulisi osallistua.

- Kun aloitat topicit, muista kertoa tarkkaan paikka, vuorokaudenaika ja sää. Noudatellaan oikeita vuorokaudenaikoja, ilmasto on Suomen kaltainen vuoristo-oloilla höystettynä.

- Mainitse hahmosi nimi aina peliviestin aluksi.

Esimerkki peliviestistä:

Maija:

*Maija loikkii pitkin kallioita oranssi turkki tuulessa pöllyten. Pitkä siimahäntä pitää eläimen tottuneesti tasapainossa. Eräällä kielekkeellä naaras seisahtuu, nousee takajaloilleen ja höristää korviaan. Se nuuhkii tuulta yrittäen hahmottaa, mitä mutkan takana on...*
"Haloo!" rottanaaras huhuilee. "Onko siellä joku?"

Autohittaus

- Kiellettyä: Merkitsee sitä, että pelaisit toisen hahmon liikkumaan tai vahingoittumaan. Näinhän me emme tietenkään tee, vaan kirjoitamme esim. *Yrittää purra toista korvaan.*

Muchaus

- Kiellettyä: Merkitsee sitä, että oma hahmosi olisi koko aika voittamaton ja täydellinen. Näinhän emme tietenkään pelaile, vaan sillä periaatteella, että oma hahmo myös erehtyy, vahingoittuu jonkin verran taistelussa, yms. eikä vaan väistä kaikkia liikkeitä ja arvaa aina kaikkia juonia.

^ Muchauksesta ja autohittauksesta voi huomauttaa pelissä, jos huomaa jonkun syyllistyvän siihen. Siitä ja muusta voi ilmoittaa KOMMENTTIMERKEILLÄ, jotka ovat jokaisella omanlaiset (Yleiset esim. // Ole kiltti, äläkä autohittaa hahmoani. // tai # Eiks toi mee jo vähän muchauksen puolelle? :/ #) Kommenttimerkit tarkoittavat, että ne eivät ole osa varsinaista peliviestiäsi.

Repliikit ja ajatukset

- Kun hahmosi puhuu, aloita se aina uudelta riviltä ja pistä se "hipsukoiden" sisään. Muista kertoa selkeästi, ajatteleeko vai puhuuko hahmosi. Ajatukset voi myös erottaa kursivointikoodilla, joka on foorumilla vanha tuttu [i]"Ajatuksia"[/i].

Pelissä odottaminen

- Pidä huolta siitä, että kaikki topicissa pelaavat ehtivät mukaan. Jos pelaatte vaikka kolmistaan ja 2 pelaajaa on aktiivisempia kuin kolmas, he eivät saa pelata yhtä sivua pidemmälle odottamatta, että kolmaskin ehtii vastata.

- Jos topicissa on 5 tai useampi pelaaja, pelivuorot astuvat voimaan, eli pelataan topiciintulojärjestyksessä. Eli et saa kirjoittaa topiciin, ennen kuin viimeksi siinä töpössä sinua ennen pelannut on vastannut peliin.

- Maksimiodottamisaika on pelissä viikko ja sen jälkeen passiivista pelaajaa ei tarvitse odottaan. Näinollen on myös pelaajan omasta aktiivisuudesta kiinni, ettei hän jää pelissä jälkeen.

Ohjeita hahmosuunnitteluun

- Lue ensin laumatiedot läpi ja valitse, minkä lauman jäsenellä tahdot pelata. Valitse sitten lauman väriä vastaava rotta vapaista hahmoista ja keksi sille hahmokaavakkeen avulla haluamasi malliset tiedot.

- Älä tee liian yksipuolista hahmoa. Keksi hahmollesi sekä hyviä, että huonoja luonteenpiirteitä - niin, että ne sopivat hahmosi laumaan. Älä esim. tee Skilburriin hahmoa, jonka mielestä naaraat ovat uroksia parempia, koska Skilburrissa kaikki yksinkertaisesti kasvatetaan pienestä pitäen uskomaan urosten paremmuuteen. Sama pätee Bahgamsiin, mutta toisin päin. Jos haluat voimakastahtoisen naarashahmon, joka on mielestään uroksia parempi, pistä se joko Bahgamsiin tai Duhvafiin. Vastaavanlainen uros joko Skilburriin tai Duhvafiin. Tasa-arvoisesti ajatteleva hahmo kannattaa tehdä Tenoon.

- Pidä mielessä, ettei yksikään lauma ole absoluuttisen paha tai absoluuttisen hyvä. Kaikilla on meidän näkökulmastamme sekä hyvältä tuntuvia, että moraalisesti arveluttavia arvoja. Näin ollen myöskään yksittäiset hahmot eivät saisi olla mustavalkoisia. (Esim. Teno saattaa orjuuttamispyrkimyksineen vaikuttaa pahalta, mutta toisaalta se on ainoa lauma, jonka jäsenet eivät suhtaudu toiseen sukupuoleen halveksuvasti, vaan hyväksyvät näiden olevan samanarvoisia.)

- Pyri tekemään hahmostasi sellainen, että samaistut siihen edes siinä määrin, että osaat pelata sillä.

- Muista, että laumojen historiassa tapahtuneet laumojen perustamiset, Suuri Laboratoriopako, yms. tapahtuivat kauan kauan sitten, etteivät nykyisin pelissä olevien rottien isoisät olleet vielä syntyneet. Näin ollen hahmosi ei voi olla ollut mukana perustamassa Tenoa tms.

- Hahmosi menneisyyden ei ole pakko olla kummoinen, parempi luoda sille tarina vasta pelin aikana. Älä mielellään kirjoita liian raakoja juttuja menneisyyteen, koska tämä peli on kaikenikäisille, vaikka se teemaltaan synkkä onkin. Kirjoita kuitenkin jonkinlainen menneisyys, emme halua peliä täyteen "ei muista mitään menneisyydestään" -tyylisiä dementoituneita rottia. Sellainen "syntyi keltaisille rottavanhemmille kellertävässä klaanissa Bahgamsissa ja kasvoi saaden koulutuksen erätaitoihin ja soturiuteen" -tyyppinen riittää ihan hyvin. Saa kuitenkin keksiä erikoisempiakin juttuja, jos tahtoo. Älä kuitenkaan kirjoita menneisyyteen viiden sivun mittaista juttua jostain vähäpätöisestä asiasta tyyliin "...ja niin hahmo löysi koirankarvan vuorilta."

- Älä yritä laittaa tiikeriraitaista hahmoa muualle kuin Duhvafiin. Muunlaisia kuvioita omaavat kuuluvat aina Tenoon. Yksiväriset kuuluvat joko Skilburriin (luonnollisen väriset) tai Bahgamsiin (erikoisen väriset). Luonnollisia värejä ovat ruskea, harmaa, beessi ja muut sellaiset värit, joita voisit kuvitella esiintyvän eläimillä (nisäkkäillä!) oikeastikin. Tenossa ja Duhvafissa hahmo voi olla luonnollisen tai erikoisen värinen. Kannattaa kuitenkin huomata, että Tenossa erikoisen väriset rotat ovat yleensä vähän korkeammalla arvojärjestyksessä.

Ohjeet toisen hahmon ottamiseen

Rottaropessa saa tehdä niin monta hahmoa kuin haluaa. Riittää, että pelaat ainakin osalla hahmoista aktiivisesti. Jos hahmoja on yli 5, vähintään kolmella tulee pelata aktiivisesti. (Aktiivista pelaamista on se, että käyt ainakin 2 kertaa viikossa liikuttamassa hahmoasi.)

©2019 Paint Heaven - suntuubi.com